WIPO pidurdab arengut või mitte

Kuidas patendisüsteemis ellu jääda?


Litsentsid

Ütleme nii, et ei saa öelda, et siin on parim osa. Seetõttu vajavad kõik kaasaegses maailmas viimistlemist, kuid kõigist intellektuaalomandimudeli komponentidest peetakse litsentse kõige paremaks - see on minu arvates. Sest neid on palju ja sa saad valida, mida sa vajad ja kuidas sa tahad oma toodet välja lasta. 



Patent


Minu arvates on patent kõige halvem ja seal tuleks paljud punktid üle vaadata ja ümber teha. Esiteks patendi tähtaeg. See peaks langema 5-10 aastani, sest kiiresti arenevas kaasaegses maailmas pidurdab see arengut. Ning autoriõigus 70 aastat on õudus, mõned inimesed isegi ei ela nii kaua. 

Ma saan aru, et inimene, kes on toote välja töötanud ja võib-olla on tal selleks kulunud rohkem kui tosin aastat, siiski ühiskonna jaoks on parem neid tähtaaja vähendada, et oleks võimalik arengus edasi minna.  

Kokkuvõtteks võin öelda, et meie finantssüsteem ei ole nii ideaalne, et kui me looksime ideaalse süsteemi, siis me reisiksime juba kosmosesse. Ja nii võitlevad inimesed korporatsiooni ellujäämise ja kasumi nimel. Võib öelda, et inimene teeb ise nii, et see ei oleks parem kui teised. 

Võiks veidi fantaseerida, kui inimesed töötaksid kõigi inimeste heaks, arendaksid tehnoloogiat, mitte ei patenteeriks seda ja sulgeks selle.


Популярные сообщения из этого блога

Esimene nädal: Lähtelt - Kaasajani

E -arendus

Meedia - Meelemängud